неділю, 3 квітня 2016 р.

Тиждень дитячого читання

«Ми мандруємо книжковим всесвітом»

«Ми мріємо, щоб книга в пошані була
Хай книгу читають завжди дітвора»

    Щорічно під час весняних канікул проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Книга, прочитана в дитинстві залишається в пам’яті на все життя, тому важливо з раннього віку залучити дітей до читання. Мизівська бібліотека під час Тижня дитячого читання гостинно зустрічала найактивніших читачів, пропонуючи діткам цікаві ігри і пізнавальні заходи, які мають на меті популяризацію творів з української та зарубіжної літератури, творів із серії «Сучасна українська дитяча проза», розвивають творчі таланти юних читачів, навчають правилам поводження з книгою, вільному спілкуванню з журналом та книгою.
     Незабутні враження залишив круглий стіл «Моя домашня бібліотека. Які книжки читають у моїй родині , під час якого усі відвідувачі почули цікаву розповідь про те - «Як з’явилась бібліотека», пройшло обговорення про домашні бібліотеки, пригадали правила зберігання книг , ознайомились з незвичайними бібліотеками, переглянувши презентацію.
       Школярі були у захваті  від мультфеєрверку «З сторінок казок на голубі екрани». Найбільше усім запам’яталась  гра «Відгадай мультфільм?»  діти прослуховували уривки з мультфільмів, переглядали зображення з мультиків і вказували назву.  Переглянули мультфільм «Дюймовочка».
     Чудово пройшов  бібліопікнік «Граємось, спілкуємось, зближаємось».Захід проведено на спортивному майданчику біля бібліотеки. Дітки з задоволенням  відгадували письменників по назві твору,  грали ігри "Спіймав -відповів", "Письменник чи ні",складали вірші.  Найвеселіше пройшла гра «Хто я?» в якій потрібно показати назву казки не вимовляючи слів. Діти здружилися відчули себе комфортно.

Немає коментарів:

Дописати коментар