четвер, 18 травня 2017 р.

Народжені у вишиванці

За гарною традицією День вишиванки відзначили в селі Мизове  колоритно, по-українськи.     Багато учнів школи та педагогічний колектив з радістю одягнули святкові вишиванки. Багатство кольорової палітри, різноманітні орнаменти та узори вишитого одягу чарували очі.  Протягом дня  присутні змогли дізнатися про значення кольорів, символів, почути  легенду про вишиванку,  учні читали поетичні рядки, прислів'я. 

Не менш захоплюючим дійством став патріотичний флешмоб «Україна моя вишивана», організований бібліотекарем. Активна молодь у вишиванках,   в патріотичному танці стверджувала, що ми – сильна, волелюбна нація, яка свято шанує традиції предків, пишається своїм минулим і впевнено дивиться в майбутнє. 
Учні молодших класів орнаментами української вишивки розмалювали подвір’я школи. Святкового настрою додавали українські пісні про вишиванку, які лунали цілий день. Надзвичайно приємно спостерігати, що вишиванка заслужено повертає свою популярність не лише як святковий, але й повсякденний одяг. Заходи, проведені до Дня вишиванки , є своєрідним продовженням низки патріотичних акцій, до яких долучаються і читачі сільської бібліотеки, активно демонструючи власну патріотичну позицію.  Для користувачів сільської  бібліотеки організовано книжкову  виставку з вишитими виробами .






Немає коментарів:

Дописати коментар