понеділок, 19 лютого 2018 р.

Лютневий сніг весною пахне

Щиро, різнобарвно, з гарним настроєм в Мизівському будинку культури пройшов музично - розважальний вечір "Лютневий сніг весною пахне" . Розпочалось свято   вес­нянка­ми,   усі при­сут­ні на­со­лод­жу­ва­ли­ся   фольклорними піс­ня­ми у ви­ко­нан­ні ама­то­рів Мизівського БК. Керівник закладу Любов Смаль намагалася максимально відтворити національні традиції цього надзвичайно веселого свята. Також гості   насолодились романтичним концертом  приуроченим Дню закоханих.


У кожного в житті рано чи пізно з’являється кохання. Це почуття важко якось пояснити, описати чи зобразити, бо в кожного воно особливе. Аби вкотре навіяти ці приємнощі, учасники заходу зібрали всіх на святковий концерт.
Звучать вітання ведучих, лунає меланхолійна музика. Присутні поринають в історію свята…
  Виявляється є багато версій походження цього свята. З однієї з них ми дізнаємось, що В ІІІ столітті до нашої ери римський імператор видав наказ, в якому була заборона одружуватись молодим людям. Він був впевнений в тому, що саме одруження чоловіків зробило їх поганими солдатами. Тоді молодий єпископ Валентин порушуючи наказ імператора одружував молоді пари таємно за що потрапив до в’язниці. І саме там святий Валентин закохується в сліпу доньку наглядача в’язниці. В день страти він надіслав до неї листівку з коханням. І з того часу усі закохані надсилають один одному символічне зізнання один одному символічне зізнання в коханні – валентинки.
 Мимохіть кожен поринає у спогади свого першого кохання, згадує перший закоханий погляд і перший поцілунок. Вони ще більше загострюються, коли на сцену виходить чутлива Олександра Шух з піснею «Ріка печаль».
 Номер за номером наповнював серця гостей любов’ю.
В різний час у різний вік закохуються люди. Це твердження довели учасники свята із віршами про кохання.


 Це високе почуття було у всі часи і сягає відлуння в народні перекази й пісні.   Дуже чуттєво звучали пісні у виконанні аматорського тріо «Барви».
До слова, люди у залі були дуже різного віку. Від зовсім крихітних малят, юнаків і панянок до людей похилого віку.
В день свята  в залі розпочала експонуватися книжкова виставка - інсталяція "Подаруй своє серце читанню" .


Немає коментарів:

Дописати коментар