неділю, 20 травня 2018 р.

Шануймо наших земляків!

        Про нього слава скрізь по світу вже лунає
         Бо він підойма душ, нездоланий борець;
         Щоб світ весь перейти – таких, як він немає –
         У нього скелі міць і віри всім взірець.

        Ці слова ніби написані про нашого славетного земляка митрополита Никанора Абрамовича, якому присвячена   зустріч-презентація книги «Високопреосвященний Никанор Абрамович, архієпископ Київський і Чигиринський, митрополит УАПЦ на еміграції» , матеріал для якої зібрав і написав відомий на Волині  дослідник , знавець історії і краєзнавства Володимир  Євтухович Рожко. Зустріч відбулася 18 травня в будинку культури с. Мизове.
       Книга знайомить з життям і творчістю видатного сина України, праведника святого українського православ’я архієпископа Никанора Абрамовича, видатного діяча УАПЦ у еміграції.
      Праця написана на документальних та історичних джерелах Держархівів Волинської, Житомирської, Рівненської, Тернопільської областей, Західної діаспори, джерел, виявлених під час наукових подорожей автора в місцях, пов’язаних з ім’ям владики Никанора, всієї давньої волинської священичої родини Абрамовичів.
      У презентації взяли  участь гості заходу:  історик  -краєзнавець Микола Олександрович Шаясюк, директор Старовижівської централізованої бібліотечної системи Ольга Іванівна Гаврилюк,  редактор газети  «Сільські новини» Юрій  Григорович Коваль,  Катерина Василівна Дудинець, Чирук Петро Михайлович,  настоятель місцевого храму  о.Анатолій та ін, які звернулися зі словами вдячності автору за змістовні праці і побажали успіхів у майбутньому відкритті невідомих сторінок історії церкви нашого краю.











Немає коментарів:

Дописати коментар