середу, 6 червня 2018 р.

Бібліотечні фантазії в сучасному стилі

Вперше на базі бібліотеки-філії села Мизове проходять заняття школи передового досвіду «Бібліотека - територія творчості». Мета школи полягає в підвищенні фахового рівня бібліотечних працівників та поширення кращого досвіду роботи.
В цьому році навчатись мали змогу бібліотекарі бібліотек сіл Седлище, Кримно, Секунь, Журавлине, Стара Гута. Підготувала методичні рекомендації Чабан Ірина Василівна і  висвітила у презентації.   Директор Старовижівської ЦРБ Гаврилюк Ольга Іванівна розкрила питання щодо упровадження в практику роботи бібліотек інноваційних методів і форм роботи, котрі сприяють підвищенню професійного рівня бібліотекарів.У роботі заняття школи передового досвіду брала участь головний спеціаліст відділу культури Гурська Людмила Петрівна, яка підкреслила важливість активного використання інноваційних форм роботи в діяльності бібліотек та побажала гостям успіхів і натхнення в роботі.
Щоб не диктував нам час, в які б умови не були поставлені працівникам бібліотек  одним із завдань бібліотечної роботи залишається створити позитивний імідж не тільки кожної бібліотеки, а й кожного бібліотечного фахівця, бо саме від того, яке враження він справляє на користувача, залежить престиж і роль бібліотеки в житті місцевої громади.
Популярність читання дійсно зменшується.   І знаходяться різні шляхи, як привабити людину до бібліотеки.  Тепер кожна бібліотека перебуває в пошуку читачів, прагне або повернути їх, або не втратити.

Атмосфера, що панувала на заході, в бібліотеці, з перших моментів спонукала до відкритої розмови. Протягом всієї зустрічі, присутні висловлювали свої думки, свої враження і погляди та презентували результати своєї інноваційної діяльності. Виникало бажання  поділитися своїм захопленням, від того затишку і креативу, який створили у бібліотеці і тому, розмова, яка відбулася у підсумку, була  щирою, і доброзичливою, позитивних вражень було дуже багато.    Весело і жваво пройшов майстер клас. Працівники познайомилися з сучасним видом мистецтва паперова пластика.
Паперова пластика - це мистецтво оживляти аркуш паперу, створюючи з нього за лічені хвилини виразні образи: квіти, птахів, тварин. Не тільки живі квіти захоплюють нас, дарують радість і чудовий настрій, але і паперові квіти володіють такою властивістю. Папір - це дуже зручний матеріал, що дозволяє зробити практично будь-які бутони, зімітувати їх природних шарм і витонченість. Ідея є інноваційною, оригінальною, нестандартною та виходить за межі звичних норм нашої бібліотеки, тому, що ми хочемо бачити свою бібліотеку сучасною і такою, що розвивається.






 Намагаємося створити умови за формулою: нові креативні бібліотечні ідеї  на базі привабливого інтер’єру та комфортного обслуговування. Учасники творчої майстерні мали змогу освоїти новий вид мистецтва і зафіксувати це на фото. 

  Досвід роботи бібліотек доводить, що   сільські бібліотеки   навчилися бути мобільними і своєчасно реагувати на зміни, що відбуваються в суспільстві.


Немає коментарів:

Дописати коментар