пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Свічки пам’яті та скорботи запалали у Мизівській ЗОШ І-ІІІ ст.

Голодомор. Майже кожне століття багатовікової історії України помічене трагічними голодними роками. Але голод 1932-1933 років – жахливий, бо своїми причинами і наслідками виходить за межі людської уяви. То був найбільший Голодомор в історії людства. Голод в Україні не історична минувшина – це незагоєна рана всенародної Скорботи і Пам’яті у наших серцях.
   
  
Пам'яті мільйонів українських селян , які загинули мученицькою смертю від голоду, пам'яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії ХХ століття була присвячена лінійка- реквієм, що відбулася 27 листопада 2015 року у Мизівській школі ЗОШ І-ІІІ ступеня. А розпочалась вона із згадування трагічних події великого голоду. Згодом всі присутні згадали події минулорічної давності, що увійшли в новітню історію України як Революція Гідності, вшанування всіх учасників Майдану.
Бібліотекарем організовано презентацію-перегляд  трагічних сторінок нашої історії, влаштовано  тематичну виставку"Стражденний біль голодної країни". 
Під  час гімну Небесної сотні  "Пливе кача"було запалено свічки  і вшановано пам'ять хвилиною мовчання загиблого воїна Сергія Бугайчука.  


  Хвилиною мовчання  вшанували пам'ять
 загиблого воїна Сергія Бугайчука .



                               Це наша історія. І ми повинні знати і пам'ятати її. 

                                                  На варті наших душ Небесна сотня
    Серця учнів та вчителів не залишились байдужими після участі в лінійці і скорботної хвилини мовчання вшанування пам'яті невинно убієнних в роки Голодомору, памяті Героїв Небесної сотні і тих, хто сьогодні захищає нашу країну на Сході. 
Сьогодні потрібно не тільки пам’ятати, а й передавати підростаючому поколінню інформацію про той страшний період історії України, шанувати пам’ять загиблих, робити все можливе, аби подібні трагедії не могли повторитися НІКОЛИ! 

Немає коментарів:

Дописати коментар