неділю, 28 серпня 2016 р.

Зі святом, Україно!

                         Мизово святкує День Незалежності
Благословенна у віках земля з хлібами щедрими під небом синім.
Велично й впевнено зійшла зоря Нової України!..
Вона добро несе в новітній світ, довічну віру й пісню солов'їну.
Тож пам'ятаймо пращурів завіт – Любити Україну!

 «Кожен рік незалежності це справжнє свято для волелюбного українського народу. Це велика перемога сильних духом людей. Незалежність особливо цінується у час, коли на Донбасі ідуть бої. Українці стали разом плече до плеча стіною проти ворогів, щоб захистити наших дітей – наше майбутнє! Незважаючи на тяжкий шлях, українці зберегли свої традиції, мову та прагнення до свободи» – зазначила Любов Смаль , директор будинку культури під час виступу і  побажала усім жителям  села мирного неба над головою та Божого благословення.
   27 серпня у  Мизовому відзначали 25-річчя з Дня Незалежності України.  О  шостій годині   відбувся яскравий літературно –музичний вечір «У синім кольорі була ознака миру, а в жовтому народ плекав велику віру     Зала будинку культури  була наповнена українською піснею, патріотичним словом і піднесеним духом. Діти нашого  села,   виступили з чудовими номерами, в яких вказали свою любов до України, поділились святковим настроєм із усіма присутніми. Зокрема трепетно звучали пісні про Україну у виконанні Шум Ольги та Шух Олександри. По-особливому щирими видалися виступи молодших учасників концерту Лисик Д.,Сачик Б., Гаврилюк К. з піснею "Україна -вишиванка","Це моя земля" юної учасниці Арсенії з піснею "Україна». Проникливо звучали  вірші з уст Білокур К, Ященко М, та Сачик І.
    Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять борців за незалежність України, зокрема, солдатів і мирних жителів, що загинули в зоні антитерористичної операції.
   На завершення свята пролунала запальна пісня «Хай буде щастя і любов».


   Свято вдалось. Піднесений патріотичний настрій глядачів збагатили емоції, що їх подарували своїми виступами  учасники заходу. Мистецької нотки додавали святу книжкова виставка «Історія здобуття незалежності України», доповнена дитячими   малюнками та роботами в техніці квілінг "Барвиста Україна".


     Хочеться подякувати організаторам заходу, нехай тут завжди вирує творче життя, аби люди, які своєю творчістю і невтомною жагою примножують культурну скарбницю нашого краю, були здоровими і щасливими.

Немає коментарів:

Дописати коментар