четвер, 10 листопада 2016 р.

Свято вишивальниць

Мизівські майстрині

6 листопада 2016 року відбувся літературно-музичний вечір «Народні традиції у наших серцях» Святкове дійство вели бібліотекар бібліотеки -філії с. Мизове Н.Сачик та учениця 8 класу Оленксандра Шух. Вишиванка - це не просто вишита сорочка, а національна святиня українського народу, бо несе в собі духовне багатство, мудрість і традиційний зв'язок багатьох поколінь вже багато віків.
Вишиванка - символ здоров'я, краси, щасливої долі,вона є оберегом. Символіка вишиванок прихована сивиною століть,зумовлена кольором, особливим орнаментом, що мав таємничу надприродну силу. У народі глибоко шанували вишиванки, їх зберігали і передавали як реліквії дітям, онукам.
З почуттям гордості, патріотизму декламувалися вірші українських поетів, виконувалися народні та сучасні відомі пісні у виконанні тріо «Барви», адже народна творчість є знаковою для нашої традиційної культури. Окрасою заходу були вишиті рушники, сорочки-вишиванки,   що стали сімейною реліквією і передаються з покоління в покоління. Гості заходу: Шух Ірина, Шух Тамара, Мацелик Наталія, Дричик Валентина, Бегаль Марія, Головій Тамара та інші із захопленням  обмінялися досвідом і під кінець  заспівали пісню разом… 
Отже, такі зустрічі допомагають вчитися творити красу, примножувати мистецький скарб нашого народу, передавати у спадок неоціненний дар – талант бути українцем і пишатись цим!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар