середу, 29 березня 2017 р.

Тиждень дитячого читання

День перший «Книга, яка мене вразила».
     Протягом Тижня дитячого читання для учнів 6 класу   проведено усний журнал. Спілкування з учнями проходило у легкій невимушеній формі. Кожен з дітей мав можливість послухати про ті чи інші події, а також розповісти про свої особисті враження від прочитаного. Вдалим був виступ Сарапін Христини  яка представляла книгу «39 ключів» .Популярність твору зросла одразу.
День другий "Казок чимало є на світі"
 Година казок проходила в бібліотеці – філії  с. Мизове з учнями 4 класу. Користувачі брали участь у конкурсі «Загадки казкових героїв», де потрібно назвати героя казки, від імені якого ведеться розповідь та назву казки. Учасникам запропоновано «Казкові задачі». Дітям доводилось впізнавати героїв казок на екрані та розподілити за категоріями «добрі – злі»? Весело пройшла гра «Так чи Ні», де діти,  повинні  підібрати відповідний одяг до персонажів казок. Захід супроводжувався казковою презентацією. Піднесений настрій та дружна атмосфера наповнювали нашу бібліотеку. Сумувати було нікому.
День третій "Мульт-центр в бібліотеці"
Користувачам нашої бібліотеки випала можливість переглянути улюблені мультфільми  на замовлення. Серед дівчат популярні мультфільми «Фіксіки», «Барбі», «Том і Джері», хлопцям до вподоби «Тачки Маквін», «Бен Тен», «Нарешті вдома». Протягом дня діти різних класів  обмінювались думками  щодо мультфільмів, брали участь у вікторині, відгадували мелодії з  мультиків. Самі витривалі і посидючі виявились учні Височин Д., Андрощук Д, Сарапін Х.,Білокур С., Бобела С, Кузьмінець В.  Мультфільми заспокоїли навіть запеклих шкільних бешкетників Кузьмича Д. та Барана А.

День четвертий "Чарівний світ української казки"
Цей день для відвідувачів бібліотеки  був дійсно казковим. Спочатку пізнавально-ігрова мандрівка «На перехресті казок» познайомила учнів 2 кл.   з казкарями-ювілярами 2017 року Н.Гузеєвою та А.Мілном. Діти весело підспівували Капітошці та ведмедику Вінні-Пуху, переглядаючи відомі мультики. Далі наввипередки відповідали на запитання літературної вікторини за мотивами казок Г.-Х.Андерсена, братів Грімм, Перро та ознайомились з книжковою виставкою «Казка + пригода =читаю з насолодою». Активні читачі класу Шух І., Білокур О., Височин А., Никаноров В.
День п"ятий "Відчуй себе бібліотекарем"
Крок на зустріч майбутній професії зробили читачі, які сьогодні завітали до бібліотеки та взяли участь у рольовій грі «Відчуй себе бібліотекарем». Діти поділились власними мріями та фантазіями, щодо вибору майбутньої професії. Про те, що таке бібліотека та особливості своєї професії юним користувачам розповіла бібліотекар.
Протягом тижня дитячого читання створена "Книжкова лікарня" задля того, аби виховувати у дітей любов, повагу, дбайливе ставлення до книги; навчити дітей правильно користуватися книгою, гігієні читання; ознайомити дітей з основами палітурної справи, зі складовими частинами книги… Книжкова лікарня працює під девізом «Для книг, яким потрібні ліки гарні, відкрилась книжчина лікарня. Лікарем стане кожен із вас, у вільний день, у вільний час».







Немає коментарів:

Дописати коментар