пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

День Героїв Небесної сотні

                               Пам'яті героям Небесної сотні

Сьогодні вшановують Новітніх Героїв   у всіх школах Старовижівського району, не винятком, є Мизівська загальноосвітня школа.  На першому уроці відбулася лінійка пам’яті  «Герої не вмирають», щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.
Небесна сотня – безневинна жертва…
Бандитам не сховатись за хрестом
Отим хрестом, де їхня совість мертва
Зрікається і серцем і чолом…
У прощену неділю впала долу,
Простіть нас браття, миленькі, простіть…
За Україну – зранену і голу…
За Вас не впала і за Вас стоїть! Кожного присутнього пройняли до самого серця вірші присвячені Небесній сотні, які читали учні школи.

В сільській бібліотеці створена книжкова виставка , щоб пригадати кожному про ту ціну, яку заплатили наші співвітчизники за правду і волю. А свічка  нагадуватиме  про ту важку втрату, якої зазнали сотні родин та все українське суспільство.

Зазвичай, коли говорять гармати, музи мовчать. В Україні ж події Майдану стали революцією духу, тому музи не мовчали, а оперативно вторили гарматам. Ще за часів подій Майдану українські митці працювали над створенням тематичних літературних творів, аби жодна година важливого періоду в житті України не залишилася забутою. Тож вже після 20 лютого почали виходити в світ нові книжки про Євромайдан та Небесну сотню.


Немає коментарів:

Дописати коментар