пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Знайомтесь новинки в бібліотеці!


Літературне асорті

1. Андрусяк І. Стефа і Чакалка : пригодницькі повісті / Іван Андрусяк ; художник Ольга Кузнецова. — К. : Фонтан казок, 2016. — 240 с., іл. — (Серія «Добрі пригоди»)

Повість Івана Андрусяка «Стефа і її Чакалка» – один із знакових творів сучасної української дитячої літератури, які найбільше полюбилися малюкам за останнє десятиліття Чакалка дуже страшна! Вона приходить уночі до неслухняної дитини, забирає її у звуконепроникний мішок, несе в темний ліс – і так починаються веселі розбишацькі пригоди…

2.Винничук Ю.П. Метелик вивчає життя: казка для дітей дошкільного віку./ Ю.Винничук; іл.Ю.Пилипчатіної; худож.-оформлювач В.М. Карасик.- Харків: Бібколектор, 2016.- 24 с.: іл.

Це п'ята книжка із серії казок про веселі пригоди уже знайомих нам двох чеберяйчиків - Гоплі та Піплі. До садочка, де відпочивали чеберяйчики, залетів великий метелик. Він щойно народився і вирішив якомога швидче вивчити життя….

3.Героям слава : Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу./ Ілюстрації Христини Лукащук // Спецвипуск журналу «Маленька фея та сім гномів», №6. – Київ: Видавництво «Мамине сонечко», 2015

У книжечці – десять коротких, якісно неоднорідних оповідань письменників й аматорів: Юлія Смаль, Анатолій Скінтей,  Майя Ключова,  Тетяна Рубан, Христина Лукашук, Алла Мегель, Олена Білозерська,   Леся Борсук-Янківська, Олена Максименко, Олександр Шуліка. Усі вони – про ту реальність, у якій нам доводиться жити понад декілька років. Окупація Криму, початок війни, повістки, гордість за наших людей і біль утрат.

4. 27 причин читати книгу : для мол. шк. в. / за авт. І. Порхун. - К. : Агентство по розповсюдженню друку, 2016. - 88 с. : іл.
                     

У книзі розповідається, чому читання й на сьогодні є популярним заняттям. Розкрито таємниці привертання уваги школярів до мистецтва прочитання текстів. Наведено переваги сучасних умов для самостійного читання книжок порівняно з тим, що було колись.

5. Анна Багряна про Марію Заньковецьку, Олену Телігу, Вангу, Марію Приймаченко, Славу Стецько : оповідання/анна Багряна.- К.: ТОВ Фірма «Антологія», 2016.-96с.; іл.(серія «Життя видатних дітей»).

Розповіді письменниці Анни Багряної про дитинство Марії Заньковецької – талановитої української актриси; Олени Теліги – визначної української поетеси та громадської діячки, яка трагічно загинула від рук фашистів; Ванги – відомої в цілому світі провидиці та цілительки; Марії Приймаченко – художниці, народної майстрині «наївного мистецтва»; Слави Стецько – непересічної політичної діячки ХХ ст. Цих п’ятьох видатних жінок об’єднували любов до рідної землі й природи та непереборне прагнення досягти своєї мети.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар