вівторок, 21 лютого 2017 р.

Міжнародний день рідної мови

                                "Літературний кругозір"   

     21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Цій даті і була присвячена інтелектуальна гра-конкурс знавців української мови "Літературний кругозір". Мета змагання ‑ навчати дітей розуміти та збагачувати рідну мову, формувати розуміння того, що українська мова ‑ наш скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна, як держава.



      В конкурсі приймали участь команди 6-х та 7-х  класів: команда 6 класу - "Віночок", команда 7 класу «Козачата». Учасники змагання продемонстрували свої знання української мови: відповідали на запитання розминки, доповнювали прислів'я, грали в гру "Словникова скринька". Всі відповіді уважно слухали та оцінювали члени журі - директор школи Лисик Сергій Миколайович, вчитель української мови Вавриш Тетяна Олексіївна та бібліотекар Сачик Наталія Володимирівна.
     Під час заходу наголошувалось, що всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування це свято вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя.
     За підсумками всіх конкурсів заходу перемогла дружба.
Присутні могли параглянути книжкову викладку літератури.
     Усе минає, а слово залишається. Зникають у безвість царі, володарі, раби… на порох розсипаються величні будівлі, вмирають дерева, пересихають ріки… гори перетворюються на купи каміння… все стає тліном і прахом, а написане слово залишається. Залишається і несе крізь час голос людської душі. То ж хай живе, переживає століття й покоління найбільше диво – рідна мова!
    Бережімо, шануймо, любімо, вивчаймо рідну мову – цей невмирущий голос України!

  
  
  .


 

Немає коментарів:

Дописати коментар