вівторок, 21 лютого 2017 р.

Пам'яті Героїв Небесної Сотні

Небесна сотня з нами назавжди

Минатимуть і дні, й роки,
Забудеться руїна,
Але в історію ввійдуть
Герої України.
Напишуть їхні імена
На обелісках слави.
Пишатись буде нація
Героями держави.
Стояли ж твердо до кінця,
Боролись за свободу,
Віддали молоді життя
За честь свого народу.
І плаче мати не одна —
Вже не побачить сина.
І батько плаче, і дитя,
Кохана і дружина.
Та пам’ять житиме в віках,
Не вмре і не загине.
Слава героям, слава їм

І слава Україні!
Юлія Волощакевич

Сьогодні варто згадати про всіх, хто віддав своє життя впродовж останніх років. І згадувати надалі, завжди, хоча б для того, аби не допустити чогось подібного в майбутньому. Адже ці події багато, що прояснили, відкрили багатьом очі, розставили все по своїх місцях.
Саме ці люди віддали найцінніше, що в них було - своє життя, задля нас із вами. А таке не забувається…
Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. Хто б міг подумати, що в XXI столітті, після всього, що пережила наша держава, все повториться знову. Схоже, людство не квапиться вчитись на своїх помилках…
І знову настало горе, тисячі молодих українських хлопців віддають своє життя захищаючи рідну землю від російських загарбників. Ворог не збирається віддавати окуповану частину України і надалі завозить нову зброю. Вся Україна молиться за мир на нашій Богом даній землі.
Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

З нагоди  вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у бібліотеці-філії  с. Мизове 21 лютого для учнів 9-10 класів   проведена патріотична година «Небесна Сотня, ви тепер святі». Читачі  6 класу віршованій формі розповіли про події тих днів на Майдані, декламуючи вірші про «Небесну Сотню»  та переглянули відео ролики про страшні лютневі події 2014 року «Герої не вмирають», «Подай руку Україні», «Мамо не плач», «Пливе кача», «Небесна Сотня. Герої не вмирають».
Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО.



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар